Шипшина при вагітності







Чи можна приймати шипшину під час вагітності? Не тільки можна, а й треба! Адже в ній міститься безліч необхідних жінці вітамінів, це зокрема вітамін С, який необхідний для нормального розвитку майбутнього малюка і підтримки організму вагітної. Цього вітаміну у шипшині навіть більше, ніж у лимоні.

Шипшина при вагітності

Шипшина незамінна для профілактики будь-яких простудних і вірусних респіраторних захворювань, а також при їх лікуванні.

Які корисні речовини є в шипшині?

Крім вітаміну С, шипшина багата вітамінами Р і К, вітамінами групи В. У ній містяться такі необхідні вагітним жінкам мінерали, як марганець, залізо, магній, кремній, фосфор, калій, мідь, тощо; а також шипшина містить корисні дубильні речовини, органічні кислоти , пектини.

Де придбати ягоди?

Ягоди шипшини легко купити в аптеці або в магазині. Ви також можете зібрати ягоди шипшини самостійно. Після збору ягід їх слід висушити - в тіні і в добре провітрюваному місці. Ви також можете заморозити ягоди шипшини в морозилці, а потім, коли ви захочете приготувати відвар, просто заливши їх окропом.

Напої з шипшини

Кисіль з шипшини

Відзначимо, що з ягід шипшини можна готувати не тільки відвар, але також смачний кисіль. Для цього рекомендується взяти одну склянку ягід (заморожених або висушених), 1 літр води, трохи крохмалю - близько 2 ст. ложок, трохи цукру - 5-6 ст. ложок.

Протягом 15 хвилин слід варити шипшину з водою, а потім настояти її близько 6 годин. Коли настоїться - додати цукор, розмішати, почекати, поки цукор розчиниться, і процідити. Тепер слід у склянці нагрітого відвару розчинити крохмаль, а потім додати до нього відвар, довести до кипіння, вимкнути і остудити.

Відвар із шипшини

Відвар із шипшини

Відвар шипшини відрізняється чудовим смаком, і готувати його зовсім просто. Причому можна не тільки заварювати ягоди шипшини окремо, але і з'єднувати їх з іншими плодами.

Приміром, дуже смачним і корисним буде напій, приготований з ягід шипшини і ягід чорної смородини. Необхідно взяти по 50 г. ягід, подрібнити їх до однорідної маси, а потім залити 400 мл окропу і прокип'ятити 10 хвилин. Готова суміш настоюється під кришкою близько 4 годин, потім зціджується і вживається 3 рази на добу по 150 мл.

Вживати напої з шипшини ви можете як холодним, так і гарячим - замість звичайного чаю. Вирішуючи для себе, яку кількість шипшини слід випивати протягом доби, орієнтуйтеся на стан нирок. Якщо з нирками якісь проблеми, то більше літра шипшини в день споживати не слід - це може перевантажити їх і привести до ускладнень.

Сміливо комбінуйте шипшину з плодами малини, брусниці, горобини, з листям кропиви, з коренеплодами моркви. Але не варто з'єднувати ягоди з травами, адже більшість видів трав вагітним протипоказані.




Попередня стаття
Харчування вагітних

Додати коментар:

Текст: